Picture
Sve do 36. minuta derbi meča sedmog kola Agroživ Super lige Srbije u Kragujevcu igralo se koš za koš, ekipe su bile izjednačene, pa se očekivao neizvestan finiš. Međutim, onda su kao hladan tuš za crveno-bele usledile četiri vezane trojke Kragujevčana zahvaljujući kojima je Radnički stigao do veoma važne pobede.

Rasplet u korist izabranika trenera Miroslava Nikolića nagovestio je Majkl Skot preciznim šutem van linije 6,75, da bi potom sa tri vezane trojke Stiven Marković doneo 12 poena viška za domaće (76:64) i tako stavio tačku na vrlo dobru utakmicu u dvorani Jezero.

Od početka meča vodila se žestoka borba, a prvi je uspeo da se odlepi Radnički koji je poveo 27:21. Međutim, crveno-beli nisu dozvolili Šumadincima da se razmahnu, pa su serijom 10:0 napravili preokret. Tokom prvih 20 minuta crveno-beli su postigli mnogo više poena iz kontra-napada, što nije bio slučaj u nastavku, a Kragujevčani su bili i veoma dobri u ofanzivnom skoku. Ipak, nije Zvezda bila bez šansi. Kod rezultata 61:61 promašeno je nekoliko šuteva, neiskorišćeno je nekoliko napada pa je tako propala prilika da se stekne kakva takva prednost za finiš.

A, kada je na scenu stupio Stiven Marković, crveno-belima nije bilo spasa. Nekadašnji prvotimac Zvezde bio je nemilosrdni egzekutor i sa sedam trojki iz osam pokušaja najzaslužniji što je Radnički upisao peti trijumf u Super ligi. 

Radnički – Crvena zvezda DIVA 80:68 (22:18, 16:20, 20:20, 22:10)

Radnički: Pavković 7, Sinovec 6, Sajmon 13, Marković 21, Birčević 7, Nešović, Bratić, Vuksanović, Marjanović, Skot 20, Mijatović, Bakić 6.

Crvena zvezda DIVA: Čović, Cvetković 10, Ilić 2, Lazić, Nedović 14, Lešić 9, Subotić 2, Nikolić 4, Tomas 9, Milutinović, B. Popović 13, P. Popović 5.





Leave a Reply.